- 8 sint Jacob coquille, ( diepvries afdeling van albert Heijn)
- 1 chorizo worst
- 1 teentje knoflook
- Handje vol walnoten
- Handje volle peterselie
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper
- 8 lasagne vellen
- Mini ster uitstekvorm
Prachtig kerst voorafje of amuse.
Chic maar toch simpel.
zet een grote pan op het vuur met ruim water en zout.
Laat de coquilles ontdooien op een keukenpapier.
Snijd de chorizo in mini blokjes.
Hak de knoflook en de peterselie fijn.
Zet de 4 borden of amuses lepels klaar.
Kook de lasagne vel, tot ze al dente gekookt zijn.
Neem een ster uitstekvorm voor koekjes en gebruik het om sterren in de lasagne te snijden (of gebruik een klein, rond borrelglaasje). Tel er 2 sterren per hapje.
Zet ze even terug in het warm water.
Hak de noten grof.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
Bak de coquille 2 minuten, hak ze grof en zet ze op een bord.
Dek ze met aluminium folie.
Bak de chorizo samen met de knoflook, de noten en de peterselie.
Breng op smaak met peper.
Verdeel 4 lasagne sterren op de borden.
Zet erop een theelepel coquille.
Verdeel op de coquille, 1 lepel chorizo.
Zet bovenop een ster.
Verdeel de rest van chorizo erop.
Besprenkel wat chorizo olie bovenop.