- 350 g kipfilets
- 300 g sperziebonen
- 2 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 volle theelepels mosterd
- 3 eetlepels honing
- 2 eetlepels water
- 4 grote aardappelen
- Peper en zout
Maak de sperziebonen klaar door de uiteinden te verwijderen en schil de aardappelen.
Kook ze samen in een pan met water en zout, 10 minuten.
Giet ze af.
Snijd de kipfilets in blokken.
Snijd de sjalotten in ringetjes.
Hak de knoflook teentjes.
Verwarm in een pan de olijfolie ( gietijzer met deksel, ovenbestendig).
Bak erin de sjalotten en de kipfilets blokken.
Voeg het knoflook toe en bak ermee.
Voeg daarna de honing, de mosterd en het water toe.
Verwarm de oven op 180 graden voor.
Voeg aan de kip de aardappelen en de sperziebonen toe.
Meng alles goed samen.
Breng op smaak met peper en zout.
Zet de deksel op de pan en zet hem 30 minuten in de oven of zet alles in een ovenschaal met folie erop.