Door: Dominique op 24 - 09 - 2023 in de categorie Kip, Gevogelte, Naanbrood
Ingredienten
Recept voor 2 persoon 
  • 2 Naan broodjes (hier knoflook&tijm van de Dirk)
  • 6 geintenkaas schijfjes
  • 2 kipfilets (we eten veel vlees)
  • 6 grote kastanje champignons
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels ketjap
  • 3 eetlepels honing
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peper en zout naar smaak
  • 3 bos uitjes
  • 1/2 ijsbergsla krop
  • 4 eetlepels  Joppiesaus ( zie recept)
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 2 personen

Ik zie de laatste tijd op internet, leuke nieuwe recepten, moderne en snel gemaakt.
Lekkere eten met groenten, vlees, vis,fruit en kaas en altijd geserveerd op brood.
Bijvoorbeeld op Marokkaanse brood, stokbrood, pita broodjes of naan brood.
Ik had meer recepten gevonden maar heb een gekozen, veranderd en het “À la Domy” gemaakt.
Het was heerlijk!

Pas op! Het recept hier is voor 2 personen!

Snijd het sjalotje fijn.
Snijd de kipfilets in blokjes, breng ze op smaak met peper en zout en rol ze in de bloem.
Snijd de champignons in blokjes.
Hak de knoflook fijn
Snijd de bos uitjes in ringetjes.
Snijd de sla in reepjes.

Verwarm de oven op 200 graden voor.
Druk per Naan broodjes, 3 schijven geitenkaas erop.
Zet ze in de oven, ongeveer 10 minuten.

Verwarm een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie.
Bak erin de champignons en de kip, 5 minuten.
Voeg het sjalotje en de knoflook toe en bak nog 3 minuten mee.
Voeg nu de paprikapoeder, de ketchup, de ketjap en de honing toe.
Doe het vuur laag en laat nog 3 minuten zacht pruttelen.

Haal de broodjes uit de oven en zet ze op een grote serveer plank of op borden.
Verdeel het vlees op de broodjes.
Garneer met bos uitjes, pijnboompitten en sla bovenop.
Doe een paar dotjes van de Joppiesaus erop.
Serveer meteen

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties