Deeg
- 300 g bloem
- 100 g suiker
- 0.5 tl zout
- 200 g koude boter
- 1 ei
- 2 el ijskoud water
Vulling
- 60 g paneermeel
- 8 appels
- 100 g suiker
- 60 g rozijnen
- 4 tl kaneelpoeder
- 2 el custardpoeder of 2 el maizena
Ik heb een kleine taart gemaakt om het uit te proberen..Het is mijn eerst poging en het is gelukt!
Dit recept is van Rudolph van 24 kitchen..
Deeg
Meng de bloem met de suiker en het zout. Snijd de boter in blokjes en kneed samen met het ei, het water en de bloem tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten. Rol twee derde van het deeg, op een met bloem bestoven aanrecht, uit tot een ronde lap van 30 centimeter doorsnede. Hou de rest van het deeg apart. Vet de springvorm in en bekleed met het deeg. Bestrooi de bodem met paneermeel.
Vulling
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de appels, snijd in partjes en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in dunne plakjes en meng samen met de suiker, rozijnen, kaneelpoeder en custardpoeder. Leg de appel in laagjes over de bodem en druk stevig aan.
Rol de rest van het deeg uit tot een dikte van circa 2 millimeter. Snijd lange repen van circa 1,5 centimeter breed, leg ze kruislings over de taart in een rastervorm. Druk de randen goed aan en bestrijk de bovenkant met het ei-roommengsel. Bak de taart in circa 1 uur goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen.