- 250 g kippendijen filets
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 sjalotten
- 2 knoflookteentjes
- 1/2 Spaanse peper zonder pitten
- 2 eetlepels sojasaus (kikkoman)
- 250 g groenten voor bami /wok (witte kool, wortels, uien en taugé)
- 2 eetlepels wokolie
- 6 radijsjes
- 300 g woknoedels
- 50 g ongezouten pindas
- 1 kokommer
- Eventueel 2 eetlepels verse platte peterselie of koriander om te garneren
- 4 eieren
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 3 eetlepels pindakaas
- 100 ml lauw water
- 2 eetlepels ketjap manis
- Sap van een halve citroen
Inspiratie voor dit recept, uit tv programma “Wat eten we?”.
Ik heb er wel mijn eigen recept van gemaakt, met meer smaken erin.
Kip marineren:
Snijd de kip dijen filets in blokjes.
Snijd de sjalotten en de spaanse peper in ringetjes.
Hak de knoflook fijn.
In een kom roer de sojassaus samen met de spaanse peper, de sjalotten en de knoflook.
Meng goed samen met de kip.
Zet een film erop en zet in de koelkast.
Noedels klaar zetten:
Zet de noedels in een kom.
Voeg kokend water toe tot boven de noedels en laat ze 5 minuten weken.
Roer ze los met een vork, giet ze af en laat ze afkoelen.
Zet het garnituur klaar:
Snijd de komkommer in tweeën in de lengte.
Met een theelepel, doe de binnenkant weg (waterig stukje met pitjes).
Snijd daarna de komkommer in halve ringetjes.
Zet in de koelkast.
Was de radijsjes, snijd de kontjes af en snijd ze in vieren.
Zet ze in de koelkast.
Omelet bakken:
Klop de eieren los met de sojasaus.
Verwarm de olie in een grote koekenpan.
Doe de eieren erin, zet het vuur laag, zet een deksel erop en bak de omelet tot de eieren helemaal gaar zijn.
Laat even afkoelen en snijd de omelet in reepjes
Pinda’s roosteren:
Verwarm een koekenpan , zonder vet, op hoog vuur. Bak de pinda’s een paar minuten.
Wanneer ze beginnen te verkleuren, zet het vuur uit en leg ze in een bordje en laat ze afkoelen.
Wanneer ze afgekoeld zijn, hak ze heel grof.
Pak de kip uit de koelkast :
Verwarm een wok met 1 eetlepel wok olie.
Bak de kip.
Wanneer de kip gaar is, voeg de wokgroenten erbij en bak mee.
Ze zijn klaar als de stukjes wortels zacht zijn.
Zet het vuur uit.
Meng in de wok de kip samen met de noedels en de pinda’s.
Laat afkoelen.
Dressing klaar maken:
Klop de pindakaas samen met het lauw/warm water tot een vloeibaar, mooi glad mengsel.
Klop de ketjap en de sojasaus erin.
Meng nu in een grote kom de kip-noedels samen met de dressing, radijsjes, omelet en komkommer.
Serveer in een mooi schaal of in grote soep kommen.
Garneer eventueel met platte peterselie of koriander.