- 300 gram droge biscuit
- 90 gram boter op kamertemperatuur
- 60 gram suiker
- 30 gram Nutella
- 450 gram monchou
- 250 gram poedersuiker
- 6 eetlepels Nutella
- 50 ml volle melk
- scheutje vanille extract
- 125 ml volle melk
- 100 gram chocola
- 10 gram boter op kamertemperatuur
Daar is ie dan…de lekkerste zonde op aarde!
Ze gebruiken Hazelnoten maar ik heb het niet gedaan…
De taart is niet moeilijk om te maken en hij is ontzettend lekker!
Doe de biscuits in een keukenmachine en verkruimel ze, niet tot poeder.
Doe de suiker erbij, dan de nutella en de boter op kamertemperatuur.
Mix alles een paar minuten samen.
Giet het mengsel in de spingvorm.
Druk het goed aan en strijk het glad.
Tijd voor de vulling!
Voeg 6 grote eetlepels Nutella aan de monchou toe en begin het een beetje door elkaar te roeren met een lepel of vork.
Voeg de poedersuiker en de volle melk eraan toe en begin langzaam met mixen.
Tijdens het mixen een scheutje vanille extract erbij gieten.
Meng door tot een stevig beslag zonder klontjes.
Giet het beslag in de springvorm. Nu is het tijd om je taart in de vrieskast te doen, 3 uren.
Breek de chocolade alvast in kleine stukjes en leg ze in een kom. Verwarm de volle melk totdat hij net een beetje kookt.
Als de melk aan de kook is gebracht, giet je de melk over de stukjes chocolade.
De chocolade gaat dan smelten namelijk.
Voeg ook de boter toe.
Mix goed door tot je een vloeibaar mengsel krijg zoals hier.
Nu giet je de topping over de taart heen.
De taart moet nu nog ongeveer twee uurtjes in de koelkast of een uur in de vrieskast om de topping iets harder te laten worden.
Zo! Haal je taart uit de koelkast en strooi er een beetje poedersuiker overheen..