Door: Dominique op 22 - 12 - 2015 in de categorie Lunch en Ontbijt
Ingredienten
  • 2 boterhammen per persoon
  • 8 eieren
  • olijfolie
  • Huishoud folie
  • 1 bakje spekjes
  • truffel mayonaise (of andere mayonaise naar smaak)
  • sla naar keuze
  • peper en zout
  • keukentouw
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 4 personen

Speciaal voor kerst!
Ik zag op de televisie zender, 24 kitchen, hoe Roberta het perfect gepocheerd ei maakte.
Zo makkelijk!
Ik wil meteen het proberen en ja! het is het perfect gepocheerd ei!
Ideaal voor het kerstontbijt!
Met het klassieke recept, kun je niet 8 eieren tegelijk pocheren maar met dit recept wel!

Bak de spekjes in een koekenpan zonder vet.
Rooster de boterhammen in een broodrooster en snijd ze.
Snijd de sla in reepjes.
Verwarm 2 liters water in een pan en breng het aan de kook.

12405058_1160325563996104_593763296_o

Zet een stuk folie in een kom.

 

 

 

 

Doe 1 theelepel olijfolie op de bodem van de kom.
12400332_1160326213996039_1057815614_o

Breek het ei, in de kom, boven de olie.

 

 

 

 

12405273_1160326890662638_1893824800_o

Vouw de folie dicht met een stukje touw.

 

 

 

 

Maak alle eieren klaar.

12415877_1160326950662632_746368753_o

Zet de eieren in het kokend water en pocheren ze, 3 minuten.

 

 

 

 

Verdeel de boterhammen in 4 borden.
Verdeel wat sla erop.
Verdeel nu wat spekjes erop.
Leg de eieren op en snijd ze een beetje bovenop, om het eierdooier te laten zien.
Doe een lepel truffel mayonaise op het ei en breng op smaak met peper en zout.

12414379_1160331460662181_366534675_o

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties