- 2 boterhammen per persoon
- 8 eieren
- olijfolie
- Huishoud folie
- 1 bakje spekjes
- truffel mayonaise (of andere mayonaise naar smaak)
- sla naar keuze
- peper en zout
- keukentouw
Speciaal voor kerst!
Ik zag op de televisie zender, 24 kitchen, hoe Roberta het perfect gepocheerd ei maakte.
Zo makkelijk!
Ik wil meteen het proberen en ja! het is het perfect gepocheerd ei!
Ideaal voor het kerstontbijt!
Met het klassieke recept, kun je niet 8 eieren tegelijk pocheren maar met dit recept wel!
Bak de spekjes in een koekenpan zonder vet.
Rooster de boterhammen in een broodrooster en snijd ze.
Snijd de sla in reepjes.
Verwarm 2 liters water in een pan en breng het aan de kook.
Zet een stuk folie in een kom.
Doe 1 theelepel olijfolie op de bodem van de kom.
Breek het ei, in de kom, boven de olie.
Vouw de folie dicht met een stukje touw.
Maak alle eieren klaar.
Zet de eieren in het kokend water en pocheren ze, 3 minuten.
Verdeel de boterhammen in 4 borden.
Verdeel wat sla erop.
Verdeel nu wat spekjes erop.
Leg de eieren op en snijd ze een beetje bovenop, om het eierdooier te laten zien.
Doe een lepel truffel mayonaise op het ei en breng op smaak met peper en zout.