Door: Dominique op 20 - 12 - 2015 in de categorie Nagerechten, Toetjes en gebak
Ingredienten
Voor de crêpes
  • 250 ml melk
  • 3 eieren
  • 130 g bloem
  • 30 g boter
  • 1 snufje zout
  • 20 g cacao poeder
  • 2 eetlepels suiker
Voor de mascarpone mousse
  • 200 ml mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 1 eierdooier
  • 70 g suiker
  • vanille extract of fleur d'oranger of citroen extract naar smaak
Om de borden te garneren
  • cacao poeder
  • poeder suiker
  • chocolade saus
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 6 personen

Speciaal voor kerst!
Prachtig nagerecht van flensjes opgerold en gevuld met een luchtige mascarpone crème.

Meng in een kom de bloem, de melk, de zout, de cacao poeder, de suiker en de eieren samen tot een niet te dun beslag (zoals een pannenkoeken beslag).
Laat het beslag, 1 uur in de koelkast rusten.

Laat de boter smelten in de magnetron, 50 seconden.
Verwarm een koekenpan en smeer met een kwast een beetje boter erop.
Bak de crêpe, aan beide kanten.
Doe dat tot het beslag op is.
Laat de crêpes koud worden.

Maak de mascarpone crème door de mascarpone te mengen met het eierdooier.
Voeg de suiker, de slagroom en de parfum toe en klop tot het stijf wordt.

12404837_1158960657465928_792046196_oBestrijk de crêpe met 2 eetlepels mascarpone.
Rol de crêpe straks op.
Doe dat tot alle crêpes en de mascarpone op is.
wikkel de crêpes in folie en zet ze in de koelkast, 2 uur minimaal.

 

 

Snijd de crêpes in plakjes, van 1,5 tot 2 cm.
Strooi wat poeder suiker en cacao poeder op 4 borden.
Verdeel de plakjes op de borden.
Met een mes, besprenkel wat chocolade saus erop.

12414179_1159094560785871_1257052507_o

12398577_1159096247452369_948702413_o

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties

Zomer bacon jam

Datum: 11 - 08 - 2024

0 reacties

Pannacotta van courgette

Datum: 16 - 07 - 2024

0 reacties