- 250 ml melk
- 3 eieren
- 130 g bloem
- 30 g boter
- 1 snufje zout
- 20 g cacao poeder
- 2 eetlepels suiker
- 200 ml mascarpone
- 200 ml slagroom
- 1 eierdooier
- 70 g suiker
- vanille extract of fleur d'oranger of citroen extract naar smaak
- cacao poeder
- poeder suiker
- chocolade saus
Speciaal voor kerst!
Prachtig nagerecht van flensjes opgerold en gevuld met een luchtige mascarpone crème.
Meng in een kom de bloem, de melk, de zout, de cacao poeder, de suiker en de eieren samen tot een niet te dun beslag (zoals een pannenkoeken beslag).
Laat het beslag, 1 uur in de koelkast rusten.
Laat de boter smelten in de magnetron, 50 seconden.
Verwarm een koekenpan en smeer met een kwast een beetje boter erop.
Bak de crêpe, aan beide kanten.
Doe dat tot het beslag op is.
Laat de crêpes koud worden.
Maak de mascarpone crème door de mascarpone te mengen met het eierdooier.
Voeg de suiker, de slagroom en de parfum toe en klop tot het stijf wordt.
Bestrijk de crêpe met 2 eetlepels mascarpone.
Rol de crêpe straks op.
Doe dat tot alle crêpes en de mascarpone op is.
wikkel de crêpes in folie en zet ze in de koelkast, 2 uur minimaal.
Snijd de crêpes in plakjes, van 1,5 tot 2 cm.
Strooi wat poeder suiker en cacao poeder op 4 borden.
Verdeel de plakjes op de borden.
Met een mes, besprenkel wat chocolade saus erop.