Door: Dominique op 17 - 05 - 2023 in de categorie Salsa, Jam en Chutney
Ingredienten
  • 250 g paardenbloemen (300  stukken)
  • 1 kg gelei suiker
  • Water
  • 3 schijven sinaasappel
  • 3 schijven citroen
Keuken: Bereidingstijd: 4 uur min. Portie(s): 5 jam potten personen

Snijdt de sinaasappel en de citroen in schijven, verwijder de pitten en doe deze ook in de pan.

Laat het geheel aan de kook komen en laat 15 minuten zachtjes koken (met deksel).

Haal de pan van het vuur en laat 24 uur rusten.

Zeef het water door een schone linnen doek en knijp alles goed uit. Je hebt nu een donkergele siroop.

Voeg de suiker toe en laat het zachtjes inkoken.

Het inkoken kan enkele uren duren, ongeveer 4 uur.

Blijf tussendoor roeren en kijk ieder half uur of de honing al dik genoeg is.

De honing is klaar wanneer deze opgedroogd kleverige draden vormt bij het opscheppen.

Schenk de honing (zo heet mogelijk) in steriele glazen potten en schroef direct dicht.

De honing is nu minimaal een jaar houdbaar.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

No food waste..

Datum: 27 - 02 - 2024

0 reacties

Koolhydraatarme “Bami”

Datum: 26 - 02 - 2024

0 reacties

Zoetzure kip met..

Datum: 22 - 02 - 2024

0 reacties

Tabouleh

Datum: 14 - 02 - 2024

0 reacties