- 200 ml water
- 175 g bloem
- 50 g volkorenmeel
- 1/4 theelepel droge gist
- 120 ml water
- 225 g bloem plus wat extra voor het bestuiven
- 75 g volkorenmeel
- 1.5 theelepel zout
- 0.5 theelepel kristalsuiker
- 0.5 theelepel droge gist
Dit rustieke Franse brood is gemaakt met zetseldeeg.
Doe de ingrediënten voor het zetseldeeg in de juiste volgorde in de broodbakmachine of keukenmachine.
Kies de stand “Deeg” en druk op start.
Schakel de machine aan het eind van de cyclus uit,maar laat het deeg er 2 uur in zitten,met gesloten deksel.
Doe de ingrediënten voor het deeg in de juiste volgorde in het bakblik van de broodbakmachine of keukenmachine (dus bovenop het zetseldeeg)en kies weer het programma “Deeg” en druk op Start.
Leg het deeg na het kneden op een licht met bloem bestoven oppervlak.
Sla het voorzichtig door en maak er een stevige ronde bal van.
Leg deze op een bakplaat met bakpapier erop..
Bedek het deeg met een grote glazen kom of licht ingevet cellofaan en laat het op een warme plaats in 60 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bestuif het brood bovenop met meel.
Maak in het brood inkepingen.
Schuif de bakplaat in de oven op een lage richel en bak het brood 40 min.
Het brood is gaar als het hol klinkt als er op de onderkant getikt wordt.
Laat het brood op een rooster afkoelen.