Door: Dominique op 9 - 07 - 2015 in de categorie Brood
Ingredienten
Voor het zetseldeeg:
  • 200 ml water
  • 175 g bloem
  • 50 g volkorenmeel
  • 1/4 theelepel droge gist
Voor het deeg:
  • 120 ml water
  • 225 g bloem plus wat extra voor het bestuiven
  • 75 g volkorenmeel
  • 1.5 theelepel zout
  • 0.5 theelepel kristalsuiker
  • 0.5 theelepel droge gist
Keuken: Bereidingstijd: 40 min. Portie(s): - personen

 

Dit rustieke Franse brood is gemaakt met zetseldeeg.

 

11721238_1074798545882140_453646930_n11739673_1074780049217323_1453454155_nDoe de ingrediënten voor het zetseldeeg in de juiste volgorde in de broodbakmachine of keukenmachine.
Kies de stand “Deeg” en druk op start.
Schakel de machine aan het eind van de cyclus uit,maar laat het deeg er 2 uur in zitten,met gesloten deksel.

 

11733318_1074810762547585_1854366714_nDoe de ingrediënten voor het deeg in de juiste volgorde in het bakblik van de broodbakmachine of keukenmachine (dus bovenop het zetseldeeg)en kies weer het programma “Deeg” en druk op Start.
Leg het deeg na het kneden op een licht met bloem bestoven oppervlak.
Sla het voorzichtig door en maak er een stevige ronde bal van.

 
11714343_1074811159214212_14580270_nLeg deze op een bakplaat met bakpapier erop..
Bedek het deeg met een grote glazen kom of licht ingevet cellofaan en laat het op een warme plaats in 60 minuten rijzen.

 

 

 

 

 

11736932_1074828165879178_1433146667_nVerwarm de oven voor op 220 graden.
Bestuif het brood bovenop met meel.
Maak in het brood inkepingen.
Schuif de bakplaat in de oven op een lage richel en bak het brood 40 min.
Het brood is gaar als het hol klinkt als er op de onderkant getikt wordt.

 

Laat het brood op een rooster afkoelen.

11714374_1074837199211608_1158362682_n

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties

Zomer bacon jam

Datum: 11 - 08 - 2024

0 reacties

Pannacotta van courgette

Datum: 16 - 07 - 2024

0 reacties