Door: Dominique op 18 - 09 - 2015 in de categorie Deeg, Koekjes
Ingredienten
Voor het deeg:
  • 350g bloem
  • 1 zakje droge gist
  • 1 snufje zout
  • 60g suiker
  • 1 sachet vanille suiker
  • 50g roomboter
  • 12,5 cl melk
  • 1 ei
Voor de crème patissiere
  • 5 eierdooiers
  • 100 g suiker
  • 500 ml melk
  • 60 g de maïzena
  • 1 theelepel vanille (of 1 zakje)
  • 1 eierdoor voor bovenop
  • 50 g rozijntje
  • 2 eetlepels suiker
  • 4 eetlepels water
 
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 2 personen

Pains aux raisins zijn lekkere zoete broodjes gemaakt van croissant deeg en gevuld met een crème patissiere (banketroom) en rozijnen.
Veel werk maar het is de moeite waard!

Echt roomboter pains aux raisins zoals bij de boulanger in Frankrijk!

 

 

 

Meng de gist samen met een eetlepel melk.
Kneed de bloem, samen met de suiker, de gist, de zout en de melk tot een soepel, mooi brood deeg.

11875621_1093880530640608_1003097602_oRol het deeg fijn.
Snijd in de koude roomboter dunne plakjes en verdeel de hele boter op het deeg.
Zorg wel dat de boter heel koud is.

 

 

Vouw het deeg 3 keer.(zie foto’s hier onder).
Zet het deeg op een bord en laat het, 30 minuten in de koelkast koud worden.

11880728_1093880860640575_1645123878_n11874200_1093881097307218_1202892922_n11880153_1093880900640571_912988499_n

11873177_1093888250639836_2124089336_oRol het deeg alweer uit.
Vouw het 3 keer en zet het deeg in de koelkast, 15 minuten.

 

 

11873177_1093888250639836_2124089336_oRol het deeg nog een keer uit.
Vouw het 3 keer en zet het deeg in de koelkast, 15 minuten.

 

 

Rol het deeg een laatste keer dun uit.
Het deeg uitrollen tot een rechthoek van 20 x 35 cm.
De randen recht snijden.

Laat de rozijnen samen met water en suiker wekken, 10 minuten.
Laat ze goed  uitlekken.

Maak de crème patissiere klaar:

Crema pasticceraHalveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
Breng in een pan de melk met het vanillemerg aan de kook.
Roer de eidooiers met de suiker los en roer de maizena (eerst oplossen met 2 lepels water) erdoor.
Meng de warme melk door het eimengsel en schenk terug in de pan.
Roer goed door.
Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur circa 3 minuten garen.
Laat de banketbakkersroom afgedekt afkoelen.

 

12015332_1115262011835793_1965091971_oVerdeel de crème over het deeg, maar houd 2 cm aan één van de langere randen vrij.
Strooi de rozijnen gelijkmatig over de gele room.
Rol het deeg op vanaf de lange rand met room.
12025839_1115261968502464_1819853229_oSnijd de rol in schijven van 2 cm Leg de deegschijven op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze, afgedekt, op een warme plaats, 40 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bestrijk de bovenkanten met een losgeklopt eitje en bak de pains aux raisins 15-25 minuten in de oven.

12030813_1115312065164121_540580369_n

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties