- 200 g gekookte pasta
- 4 eieren
- 2 eetlepels bloem
- peper en zout
- 1/2 ui
- 4 plakjes achterham
- 1 bakje spekjes
- 1 teentjes knoflook
- 2 eetlepels verse peterselie
- 100 g geraspte kaas
- een ronde kleine uitstekvorm
- olie
Dit recept is een budget gerecht gemaakt met restjes.
Ik kook vaak te grote hoeveelheden pasta en heb veel restjes, maar heb ook vaak kaas, beleg, eieren over.
Mijn moeder maakte vroeger lekkere omeletten met de restjes van de pasta die overbleven na de maaltijd.
Ik wilde geen grote omelet maken maar kleine koekjes met al die restjes.
Hak de peterselie, de knoflook, de ham en de ui fijn.
Meng de ei samen met het ui mengsel, de bloem, de gekookte pasta, de spekjes en de kaas.
Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de olie in een koekenpan op matig hoog vuur.
Leg de uitstekvorm in de koekenpan, giet erin 2 eetlepels van het beslag.
Wacht een paar seconden tot het beslag begint te stolen en doe de uitstekvorm weg.
Bak de koekjes tot ze goud bruin, aan beide kanten zijn (ongeveer 4 minuten beide kanten).
Doe de koekjes uit de koekenpan en leg ze op een bord met keukenpapier.