- 500g Pasta naar keuze
- 2 aubergines
- 2 rode uien
- 4 teentjes knoflook
- 1 pot gegrilde paprika’s
- 250 g cherrytomaten
- 4 el milde olijfolie
- 2 tl balsamicocrème
- 1 pot kappertjes
- 4 tl rozijnen
- 1 tl bruine suiker
- 2 el verse peterselie, basilicum, munt
Vegetarisch
Pasta Caponata” is een variant van het traditionele Siciliaanse vegetarisch gerecht “Caponata,” dat meestal als een bijgerecht of voorgerecht wordt geserveerd.
Caponata is een zoetzure aubergine-groenteschotel.
Ik ben niet zo gecharmeerd van aubergine en mijn man houdt niet ervan maar dit recept is een bomb!
Wow! Verrukkelijk!
Pasta Caponata kan koud als salade maar ook warm gegeten worden.
Dit gerecht is een aanrader!.
Bereiding:
1. Voorbereiding van de groenten:
– Snijd de paprika’s in reepjes.
– Snijd de aubergines in blokjes.
– Snijd de uien en knoflook fijn.
– Laat de cherrytomaten heel.
2. Ovenbereiding:
– Leg alle groenten op een bakplaat.
– Zout en peper naar smaak.
– Besprenkel met olijfolie.
– Bak 45 minuten in de oven op 140 graden.
3. Toevoegingen en tweede bak:
– Voeg de kappertjes, rozijnen, balsamicocrème en suiker toe.
– Bak nog 15 minuten op 160 graden.
4. Afronding:
– Haal uit de oven en laat afkoelen.
– Hak de verse kruiden fijn.
5. Voorbereiding van de pasta:
– Kook de pasta.
– Spoel af met koud water.
6. Samenvoegen:
– Meng de pasta en groenten in een kom of verdeel apart op borden.
– Strooi de fijngehakte kruiden erover.