- 100 g bloem
- 1 ei
- 1 snufje zout
- 1 el suiker
- 10 g verse gist (bij c1000)
- 1 el lauwe melk
- 250 g bloem
- 2 eieren
- 80 g roomboter
- 1 el vanille extract
- 2 zakjes vanille suiker
- 1 el rasp van een citroen
- 1/2 glas melk
- 1 snufje zout
- 1 el pastis (of rum)
Pastis Landais is een cake uit het zuid west van Frankrijk, in de buurt van de Landes.
Goed om te weten!
Het origineel recept bevat geen Pastis (of Ricard).
Pastis betekent in het zuidelijk dialect “pâte levée”, gerezen deeg.
Maak de levain klaar.
Meng de gist met lauwe melk en laat even rusten.
Meng de gist met bloem, suiker, ei en zout.
Kneed het deeg tot een mooie bal en laat hem 2 uren (het best is 1 nacht) afgedekt op kamertemperatuur rijzen.
Maak de cake door alle ingrediënten samen te mengen.
Voeg er de levain toe en meng met een mixer tot een soepel, nat deeg.
Vet een springvorm in en dek het bodem met bakpapier.
Stort het pastis deeg in.
Dek het pastis deeg met een theedoek en laat het in het donker, 6 uren rijzen.
Bak de pastis in een oven op 180 graden, 30 minuten.