- 2 kopjes couscous
- 200 g tomaatjes
- 1 komkommer
- 1 rode paprika
- 1 theelepel verse peterselie
- 1 theelepel verse munt
- 1 theelepel verse basilicum
- 4 eetlepels pesto
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel witte azijn
- 1 kleien rode ui
- 1 eetlepel jus d'orange
- Peper en zout
- 1 pakje geitenkaas plakjes
Heerlijke frisse, kruidige salade van couscous met pesto, tomaatjes, komkommer en geitenkaas.
Ideaal voor de lunch of bij de barbecue.
Kook wat water.
Zet de couscous en de zout. in een kom.
Giet het water tot 1 cm boven de couscous.
Breng op smaak met zout en zet een bord erop.
Als het gaar is, dus zacht, maak het los met een vork.
Laat de couscous in de koelkast afkoelen.
Snijd de komkommer en de paprika in mini stukjes.
Halveer de tomaatjes.
Hak de kruiden en de rode ui samen.
Meng alle deze ingrediënten samen in een kom maar bewaar 2 eetlepels pesto voor later.
Scheur de geitenkaas boven de salade.
Doe hier een daar kleine dotjes pesto.