Door: Dominique op 19 - 12 - 2023 in de categorie Dipsaus, spread, Dressing
Ingredienten
  • 1 kop fijne suiker
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 theelepels chili vlokken
  • 1 kop kikkoman sojasaus
  • 1 kop azijn
  • 1 kop water
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 3 eetlepels maizena + 3 eetlepels water
Keuken: Bereidingstijd: 10 min. Portie(s): 2 jam potjes personen


Pikante, zoete, zoute, zure, heerlijke saus voor:
In de wok, bij groenten, bij gebakken vlees of vis.
Als dressing voor een frisse salade.
Als dip voor dumpling of sushi.

Meng alle ingrediënten in een pan.

Verwarm, al roerend, een paar minuten.

Maak een papje van de maïzena en water.
Voer het papje in de saus toe en laat het zacht indikken.

Doe de pikkante zoete saus in een jam pot.

Het blijft 3 maanden goed in de koelkast.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties