Door: Dominique op 4 - 03 - 2015 in de categorie Quiche, pizza en taart
Ingredienten
  • 350 g bloem
  • 1/2 glas lauwe water
  • 1 ei
  • 1 zakje droge gist
  • 10 g zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 rode kool
  • 2 uien
  • 2 blikje ansjovis
  • 1 stuk feta kaas
  • peper en zout
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • margarine
  • 1 bakje spekjes (weghalen voor een vegetarische versie)
  • 1 theelepel bieslook of tijm
 
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Dit bijzondere pizza is heel lekker. Ik heb de kool te lang gekookt en doordat proef je zo niet zo goed de kool meer. Ik pas het recept hier aan.

11039547_997124866982842_23288495_nMaak het deeg klaar.

Meng de bloem met gist.

Voeg het ei, het water, de olie en kneed tot een soepel deeg.

Voeg nu de zout toe en kneed nog een beetje.

Laat het deeg afgedekt, 1 uur rusten. Rol het deeg uit in een rechthoek vorm.

Vouw de zijkanten naar binnen. Strooi wat paneermeel op het bodem van de pizza.

11039731_997121120316550_1710809502_nMaak de vulling klaar.

Snijd de kool in reepjes.

Snijd de uien in blokjes.

Snijd de knoflook fijn.

Bak de uien met de spekjes in een pan met margarine.

 

Voeg de kool, de knoflook en de kruiden toe en laat op laag vuur, 15 minuten stoven, met de deksel op de pan.

Breng op smaak met peper en zout.

11026702_997128246982504_1309552859_nVerdeel het rode kool mengsel op de bodem van de pizza.

Verdeel de ansjovis op het kool mengsel.

Verkruimel de feta erop.

Strooi wat bieslook of tijm erop.

Bak de pizza op 220 graden, 30 minuten.

11040297_997160423645953_690812222_n

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties

Zomer bacon jam

Datum: 11 - 08 - 2024

0 reacties

Pannacotta van courgette

Datum: 16 - 07 - 2024

0 reacties