- 350 g bloem
- 1/2 glas lauwe water
- 1 ei
- 1 zakje droge gist
- 10 g zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 rode kool
- 2 uien
- 2 blikje ansjovis
- 1 stuk feta kaas
- peper en zout
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 2 teentjes knoflook
- margarine
- 1 bakje spekjes (weghalen voor een vegetarische versie)
- 1 theelepel bieslook of tijm
Dit bijzondere pizza is heel lekker. Ik heb de kool te lang gekookt en doordat proef je zo niet zo goed de kool meer. Ik pas het recept hier aan.
Meng de bloem met gist.
Voeg het ei, het water, de olie en kneed tot een soepel deeg.
Voeg nu de zout toe en kneed nog een beetje.
Laat het deeg afgedekt, 1 uur rusten. Rol het deeg uit in een rechthoek vorm.
Vouw de zijkanten naar binnen. Strooi wat paneermeel op het bodem van de pizza.
Snijd de kool in reepjes.
Snijd de uien in blokjes.
Snijd de knoflook fijn.
Bak de uien met de spekjes in een pan met margarine.
Voeg de kool, de knoflook en de kruiden toe en laat op laag vuur, 15 minuten stoven, met de deksel op de pan.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het rode kool mengsel op de bodem van de pizza.
Verdeel de ansjovis op het kool mengsel.
Verkruimel de feta erop.
Strooi wat bieslook of tijm erop.
Bak de pizza op 220 graden, 30 minuten.