- 1 pak van 10 vierkant bladerdeeg vellen
- 2 bakpapier vellen
- 2 courgettes
- 100 g geitenkaas
- Margarine
- 4 speklappen
- 20 cherry tomaatjes
- 4 bosuitjes
- 1 teentjes knoflook
- 100 g champignons
- Margarine
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- Peper en zout
- 80 g diepvries doperwten
- 2-3 eetlepels olijfolie
- 50 g Parmezaanse kaas
- 4 eetlepels cachewnoten
- 50 g pijnboompitten
- 20 g verse peterselie
- 20 g verse basilicum
- 2 verse salie blaadjes
- 1 teentje knoflook
- Peper en zout
Zelf verzonnen recept van een taart met erin veel groenten en kaas.
We zijn zelf carnivores dus heb ik spekjes toegevoegd.
Snijd de courgettes,in de lengte, met een kaasschaaf.
Grill ze zonder vet, kort beide kanten.
Doe dat tot alle repen gegrild zijn.
Zet ze op een bord.
Halveer de tomaatjes.
Snijd de speklappen in kleine reepjes.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Snijd de champignons in plakjes.
Hak de knoflook fijn.
Verwarm 2 eetlepels margarine.
Bak erin eerst de bosuitjes samen met champignons, de knoflook en de spekjes.
Voeg er de tomaatjes toe, breng op smaak met een beetje zout, Italiaanse kruiden en veel peper en bak 5 minuten.
Laat aflekken in een vergiet.
Verwarm de oven op 220 graden voor.
Neem 2 bakpapier vellen.
Zet het eerst vel op een bakplaat.
Zet de bladerdeeg erop. Maak randjes van een half centimeter door de zijkanten naar binnen te vouwen.
Prik het deeg met een vork.
Zet het 2e vel op het deeg en bedek met een paar eetlepels.
Zet in de oven 15 minuten.
Laat even afkoelen.
Maak de doperwten pesto klaar.
Snijd de kaas in kleine blokjes.
Zet in een keukenmachine alle ingrediënten en mix tot een mooi mengsel.
Smeer wat pesto op het deeg.
Verdeel het spek – mengsel erop.
Met decrug van een soeepel druk het plat.
Verdeel, naast elkaar de courgette repen.
Scheur de geitenkaas en verdeel op de taart.
Zet de platte taart in de oven 20 minuten op 200 graden.
Lekker met sla erbij.