- 6 eiwitten
- Zout
- 400 Gr. Fijne kristalsuiker
- 1/2 El citroensap
- 125 ml slagroom
- 200 gram aardbeien of frambozen ( of ander rood fruit)
Pavlova is een dessert genoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova. Het is een merengue dessert met een knapperige korst en een zachte, licht binnenkant.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed de bakplaat met papier en teken er een cirkel met een doorsnede van 22 cm op.
Klop in den schone kom eiwitten met een snuf zout met een garde stijf.
Voeg dan een beetje bij beetje 375 Gr. Suiker met het citroensap toe en blijf kloppen tot het eiwit gaat glanzen en stevige pieken vormt. Schep het eiwit in de cirkel op het bakplaat en strijk met een spatel tot aan de rand uit.
Strijk de bovenkant glad.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en verlaag te temperatuur tot 150 graden.
Laat de merengue in de oven, 1 uur en 45 minuten droog en gaar worden.
Laat hem afkoelen.
Klop de room met de rest van de suiker stijf.
Leg de merengue op een schaal en strijk er een dikke laag room over uit.
Verdeel de aardbeien en frambozen erover.