- 4 courgettes
- 6 grote tomaten
- 4 knoflook teentjes
- 2 uien
- 1/2 theelepel verse tijm
- 1/2 theelepel verse oregano
- 1/2 theelepel verse rozemarijn
- 1 theelepel verse peterselie
- Peper en zout
- 1 blikje tomatenpuree
- 4 eetlepels milde olijfolie
- 4 eetlepels paneermeel
- 100 g geraspte kaas
Heerlijke gratin met tomaten, kruiden en courgettes!
Snijd 2 courgettes in mini blokjes.
Snijd 2 courgettes in dunne plakjes.
Snijd de tomaten in blokjes.
Hak de knoflook fijn.
Hak alle verse kruiden fijn.
Snijd de uien in blokjes.
Verwarm 2 theelepels olijfolie in een koekenpan.
Bak erin de knoflook en de uien samen.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg nu de tomaten en de verse kruiden toe en bak mee.
Voeg de courgettes blokjes toe en bak ook mee.
Zet het vuur zacht en voeg de tomatenpuree en 2 eetlepels water toe.
Meng goed samen.
Laat op zach vuur pruttelen.
Verdeel de tomatensaus met courgettes in een ovenschaal.
Verdeel de courgettes plakjes erop ( zie foto, voor 2 personen).
Verdeel de kaas erop en de paneermeel bovenop.
Voeg een scheutje olie, wat peper en zout toe en zet de schaal in de oven voor 45 minuten op 180 graden.