- 1 kleine bloemkool
- 2 kleine uien
- 3 teentjes knoflook
- 20 g verse platte peterselie
- 3 teentjes knoflook
- 1 blikje tonijn in water
- 100 g geraspte kaas
- 4 eieren
- 200 ml crème fraîche
- 250 g spekjes
- 2 theelepels kerriepoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels paneermeel
- Peper en zout
- 8 vellen bladerdeeg (diepvries afdeling)
- 1 vel bakpapier en 1 quichevorm
Snijd de uien in blokjes.
Hak de peterselie en de knoflook fijn.
Laat de vellen bladerdeeg op de aanrecht ontdooien.
Snijd de bloemkool in roosjes.
Halveer de roosjes of snijd ze in plakjes als je ze te dik vindt.
Laat de tonijn uitlekken.
Klop de crème fraîche samen met de eieren los.
Breng op smaak met peper en een beetje zout.
Verwarm de oven op 180 graden voor.
Verwarm de olijfolie in een wok.
Bak eerst de uien en de spekjes.
Voeg de kerriepoeder en de bloemkool roosjes toe en bak 10 minuten.
Voeg nu de knoflook, de tonijn en de peterselie toe en bak nog 2 minuten.
Zet in een quiche vorm een vel bakpapier.
Zet de vellen deeg erop.
Prik de bodem met een vork.
Verdeel de paneermeel op de bodem.
Verdeel het bloemkool mengsel op de paneermeel.
Verdeel erop de crème fraîche en dan de geraspte kaas bovenop.
Bak in de oven, circa 50 minuten op 180 graden.
Lekker met sla erbij.