- 500 g bospaddestoelen
- 250 g champignons
- 1 bouillonblokje, groenten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1/2 theelepel tijm
- 1/2 theelepel peterselie
- 1 liter water
- Peper
- 50 g roomboter
- 3 eetlepels crème fraiche
- 25 g bloem
Serveer deze heerlijke soep met bijvoorbeeld, ham reepjes, bacon jam, spekjes, soepentengels of croutons, hartige slagroom en gebakken champignons.
Het is leuk om hem in verrines te serveren.
Snipper de ui. Hak de knoflook.
Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes.
Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur.
Voeg 3/4 van de champignons, de tijm, de peterselie en de knoflook toe en bak al omscheppend 5 min. mee.
Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee.
Voeg het water toe en verkruimel de bouillontabletten erin.
Breng het geheel aan de kook en laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken.
Mix de soep.
Voeg de rest van de champignons en kook nog 15 minuten mee en breng op smaak met peper.
Voeg de crème fraîche toe, roer door met een garde, strooi eventueel wat spekjes, croutons of peterselie erop en serveer.