Door: Dominique op 29 - 09 - 2020 in de categorie Aardappel
Ingredienten
  • 1 kg aardappelen
  • 2 uien
  • 4 eieren
  • 200 g bacon
  • Peper, zout, zonnebloemolie,  peterselie
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Eerst rasp de aardappelen en de uien.
Zet ze in een vergiet en laat ze uitlekken.

Hak de knoflook fijn.
Hak de peterselie heel fijn.
Snijd de bacon in reepjes.

Verwarm een koekenpan met een lepel olie.
Klop de eieren los in een kom en breng ze op smaak met peper en een beetje zout.
Bak de opgeklopte eieren.
Zet ze op een plank en snijd ze in reepjes.
Bak de bacon in de koekenpan.

Met je hand, knijp in de aardappelen om zo veel sap uit te knijpen.
Doe ze nu in een grote kom.
Voeg de knoflook, de bacon en de eieren toe, breng op smaak met peper en zout en meng goed samen.

Verwam 4 eetlepels olie in een grote koekenpan.
Verdeel de aardappelen erin.
Bak de rösti, af en toe roerend, op hoog vuur.
Zo kan de aardappelen en de uien  goed bakken.
Wanneer de aardappelen en de uien gaar en een beetje verkleurd zijn,  verdeel ze goed in de koekenpan. Druk met de rug van een grote lepel de aardappelen plat in de koekenpan.
Laat ze nog even bakken zonder ze te roeren.

Leg een grote bord op de rösti, en keer hem om.
Zet nu een tweede bord erop.
(nu is de rösti tussen 2 borden)
Keer hem om en zet de nog niet gebakken kant in de koekenpan om hem verder te bakken, 5 minuten ongeveer.

Zet een bord op de rösti, keer hem om.
Strooi de peterselie erop en serveer de rösti meteen.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Stoofperen

Datum: 9 - 11 - 2024

0 reacties

Kerst cramberries boter

Datum: 7 - 11 - 2024

0 reacties

Pompoen Truffels

Datum: 29 - 10 - 2024

0 reacties

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties