- 350 gr kipfilet
- 1 zak diepvries rösti of zelfgemaakte rösti van 2 aardappelen per persoon
- 100 gr geraspte kaas
- zout, peper
- nootmuskaat
- 450 gr spinazie of (verse of diepvries)
- 1 ei
- 125 ml slagroom
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 2 el olie
- 1 eetlepel paneermeel
Dit recept komt uit de website Smulweb.
We vonden het heel lekker, alleen had ik champignons, tomaatjes, paprika of Spaanse peper erin gedaan en ik de rösti zelf gemaakt en ik heb verse spinazie gebruikt.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Als je zelf rösti wil maken, schil, was en rasp de aardappelen.
Bak de rösti, 10 minuten in de wok met 4 eetlepels olie, breng op smaak met zout en peper en laat de rösti goed uitlekken.
Snijd de kipfilets in reepjes en bak deze in de olie tot deze gaar en lichtgekleurd zijn.
Snijd de ui fijn en pers de knoflook uit en voeg dit bij de kipfilets.
Bak heel even mee.
Maak op smaak met zout en peper.
Als je verse spinazie gebruikt, bak hem in een wok met 1 eetlepel olie en laat hem uitlekken of laat de diepvries spinazie ontdooien en laat hem goed uitlekken.
Klop het ei los. Vermeng deze met de room door de spinazie en voeg hieraan nog wat zout, peper, 1 eetlepel paneermeel, de room en nootmuskaat toe.
Doe eerst de kip reepjes in de ovenschaal.
Hierop de spinazie en dan de rösti.
Bestrooi met de geraspte kaas.
Zet de schaal 25 minuten in de voorverwarmde oven tot het gerecht lichtbruin gekleurd is.