- 1 rode paprika, geroosterd en zonder velletje
- 2-3 teentjes knoflook
- 1-2 sneetjes wit brood, zonder korstje en in stukken
- 1 eidooier
- 1 el Dijon mosterd
- de sap van 1 citroen
- zout
- ca. 100 ml olijfolie
- cayennepeper of chili vlokken naar smaak
Rouille is een franse saus die heeft zijn naam van rouille, dat betekent roest in het Frans.
Rouille wordt geserveerd bij de vissoep Bouillabaisse.
Rouille betekent in het frans roest en de kleur van de saus.
Dit versie met geroosteerde paprika’s is van mijn vriendin Joke.
Het is heel anders dan de originele maar is ook heel lekker!
Meng in een keukenmachine: de geroosterde paprika, knoflook, brood, dooier, mosterd, citroensap en zout en peper tot een gladde puree.
Giet twerijl de machine draai te olie erbij tot een dikke saus ontstaat.
Breng op smaak met cayennepeper.
Dien op bij de soep met de croutons.