Door: Dominique op 5 - 06 - 2024 in de categorie Boter
Ingredienten
  • 250 g roomboter
  • 1 grote roos of 2 kleine rozen
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 eetlepel verse bieslook
  • 1 eetlepel verse basilicum
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 1/2 eetlepel verse muntblaadjes
  • 1/2 eetlepel verse tijm
  • 1/2 eetlepel verse rozemarijn
  • Peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: - min. Portie(s): 250 g personen

Ik heb in Frankrijk die boter gemaakt.
Ik deed het tussen het huid en het vlees van een kip, net voor ik ging hem braden.
Zo bleef het vlees lekker mals en crispy.

Het vlees kreeg een heerlijk smaak door de bloem, de verse kruiden en de knoflook.
Het is ook heerlijk op plakjes baguette bij de borrel.

Neem de boter uit de koelkast.
Snijd hem in stukjes en laat hem in een kom op kamertemperatuur komen.

Neem een roos, was de rozenblaadjes goed af en zet ze op een keukenpapier vel.
Laat ze goed drogen.

In een hakmolen, hak de knoflook, de rozenblaadjes, de peterselie, de bieslook, de tijm, de rozemarijn, de munt en de basilicum fijn.
Breng om smaak met peper en zout.

Meng het mengsel met de boter, met een vork.

Als je het op brood wil gebruiken, zet het even terug in de koelkast.

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Honing mosterd pasta..

Datum: 15 - 06 - 2024

0 reacties

Pasta salade Caponata

Datum: 11 - 06 - 2024

0 reacties

Witte vis met..

Datum: 5 - 06 - 2024

0 reacties

Rozen, kruiden en..

Datum: 5 - 06 - 2024

0 reacties