- 1 kg aardappelen iets kruimig
- 1 courgette
- 1 el olijfolie
- 50 g pijnboompitten
- 150 ml magere melk
- 2 zakken rucola (a 75 g)
- 1 bakje cherrytomaten (250 g), gehalveerd +
- 1/2 bakje basilicum (15 g), in reepjes
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
Een lekkere, frisse, bijzondere stamppot uit Allerhande!
op dit recept stond 1 bakje basilicum maar ik vond de smaak te sterk dus moet je alleen de helft van het bakje gebruiken.
We hebben die stamppot met gebakken speklapjes gegeten.
Een aanrader!
1. Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
2. Snijd ondertussen de courgette in de lengte in vieren en daarna in stukjes.
Verhit de olie in een wok en roerbak de courgette 3 min.
Breng op smaak met peper en zout.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter 2 min.
Laat afkoelen op een bord.
3. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper.
Verwarm de melk in een steelpan en voeg samen met de courgette, rucola en tomaten toe.
Warm nog 3 min. door.
Meng het basilicum en de kaas erdoor.
Breng op smaak met peper en zout.
Bestrooi met de pijnboompitten.