- 300 g kipfilets of kipdijen filets
- 4 knoflookteentjes
- 2 uien
- 2 eetlepels verse peterselie
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1/2 theelepel gemalen koriander
- 1/2 theelepel kerriepoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 6 eetlepels dikke griekse yoghurt
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels verse peterselie
- 1 eetlepel jus d'orange
- Peper en zout naar smaak
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 Rode paprika
- 250 g tomaatjes
- 1 krop sla
- Eventuel 1 kop volkoren rijst per persoon
Ik had een recept op internet gezien maar vond het te saai, dus heb ik het aangepast, meer naar mijn smaak.
Het is een koolhydraatarm recept maar heb ik een serveer lepel volkoren rijst erbij gedaan, omdat we het lekker vinden
Shoarma vlees:
Snijd de kipfilets of de kipdijen filets in kleine reepjes.
Meng samen met kaneel, paprikapoeder, komijnpoeder, gemalen koriander en kerriepoeder.
Breng op smaak met peper en zout.
Zet het vlees in een afgesloten bakje in de koelkast, 30 minuten minimum.
Knoflooksaus
Meng de yoghurt met de mayonaise.
Hak het knoflook teentje samen met de peterselie.
Voeg ze aan het yoghurt mengsel toe.
Voeg de jus d’orange toe en breng op smaak met flink peper en een beetje zout.
Zet de saus, in een afgesloten emmertje in de koelkast.
tip: Ik bewaard de emmertjes van Griekse yoghurt van de lidl. Ik gebruik voor saus en soep. Ze kunnen ook makkelijk in de vrieskast..
Groenten
Snijd de paprika in reepjes.
Snijd de courgette en de aubergine in blokjes.
Halveer de tomaatjes.
kip bakken
Snipper de uien fijn.
Hak de knoflookteentjes en de peterselie fijn.
Verwarm 2 eetlepels olie in een wok.
Bak erin de uien en de kip, op hoog vuur, 10 minuten.
Voeg de knoflook en de peterselie toe en bak nog even mee.
Schep de kip uit en bewaar.
Groenten bakken
Voeg 1 eetlepel olie erbij in de wok, bak erin de groenten op hoog vuur, 10 minuten tot ze gaar zijn.
Afmaken
Kook de rijst in ruim water met zout.
Giet af.
Hak de sla krop grof.
Verdeel de rijst, dan naast de groenten, dan het vlees en als laatste de sla.
Schep de Knoflooksaus erop en versier met peterselie bovenop.