- 125 g bloem
- 125 g boter
- 125 g suiker
- 3 eieren
- 1 zakje bak poeder
- 1 zakje vanille suiker
- de sap en de rasp van een sinaasappel
- de sap van 1/2 sinaasappel
- 150 g poeder suiker
Ik had zin in een cake met sinaasappel.
Ik heb hem gezorgd en gevonden (bron: les recettes de la cuisine d’Asmaa).
Die cake is heerlijk, zacht en vol van smaak!
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet 2 cake vormen in met boter en bekleed hem met bakpapier.
Klop de boter en de suiker,4-5 minuten tot een licht en romig mengsel.
Split de eieren en klop het eiwit tot schuim.
Voeg de eierdooiers aan het boter-mengsel toe en klop nog 3 minuten.
Voeg nu de bloem, de bak poeder, de sap en de rasp van de sinaasappel toe en klop het beslag nog 3 minuten.
Voeg nog de vanille suiker en de opgeklopte eiwitten toe en klop voorzichtig, een minuut.
Schep en verdeel het beslag in de vormen.
Bak de cake 30 minuten, in de oven.
Laat de cake afkoelen in de vorm op een rooster.
Zet de cake op een schaal.
Zeef voor het glazuur de poedersuiker in een kom en voeg de sinaasappelsap toe.
Bestrijk de bovenkant van de cake ermee en laat het omlaag druipen langs de zijkant.