- 225 g roomboter (op kamer temperatuur)
- 225 g suiker
- 225 g bloem
- 1 theelepel vanille extract
- sap en rasp van een sinaasappel
- 4 eieren
- 2 eetlepels melk
- 1 pakje bakpoeder
- 200 g chocolade reep puur
- 100 ml slagroom
Heerlijke stevige smaakvolle cake met chocolade topping erop.
Klop samen de suiker met de boter tot het beslag wit wordt.
Voeg de melk, de eieren, de vanille extract, de rasp en sap van de sinaasappel en klop nog een paar minuten.
Voeg nu de bloem en de bakpoeder en klop tot je krijgt een mooi soepel beslag.
Vet een ronde cake vorm of een springvorm met boter en bedek met een bakpapier vel.
Schep het beslag in de vorm en bak in de oven op 180 graden, 35 minuten.
Controleer dat de cake gaar is met het puntje van een mes (als het droog uitkomt, is de cake gaar) en laat de cake afkoelen.
Doe de chocolade reep samen met de slagroom in een kom en laat 1.50 minuut in de magnetron opwarmen.
Nu klop met een garde, tot de slagroom goed door de chocolade is opgenomen en tot de saus mooi glans is.
Bestrijk de chocolade topping op de cake en zet, 30 minuten in de koelkast.