- 250 g ongezoute roomboter
- 3 knoflookteentjes
- 2 eetlepels verse peterselie
- 2 eetlepels verse bieslook
- 1 eetlepel verse muntblaadjes
- 1 theelepel Dijon mosterd
- 1/2 theelepel chili vlokken
- 1 theelepel verse tijm
- 2 theelepels gerookte paprikapoeder
- Sap van een halve citroen
- Rasp van een halve citroen
- Zout en peper
Heerlijke boter voor op een stuk rundervlees van de barbecue of voor op de brood bij de borrel.
Laat een uur de boter langzaam zacht worden.
Doe alle ingrediënten samen in een keukenmachine en mix alles tot een zachte, mooie gladde boter.
Doe de zachte boter op een plastic film.
Rol de film tot je maakt een worstje.
Maak de uiteinden dicht met een knop.
Zet de boter on de koelkast.
Wanneer de boter hard is geworden pak hem uit.
Snijd plakjes uit de boter.
Bewaar wat je nodig hebt.
Een plakje is genoeg voor 400 g maar als je hem maakt voor een etentje geef een plakje per persoon.
De rest kun je in een stuk bakpapier individueel inpakken en in de vriezer doen.