Door: Dominique op 14 - 04 - 2024 in de categorie Soepen, Vis, schaaldieren en zeevruchten
Ingredienten
  • 400 g kabeljauwfilets
  • 12 grove garnalen
  • 125 ml witte wijn
  • 1/2  liter  groentenbouillon
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 grote wortel
  • 1 grote ui
  • 7 flinke knoflook teentjes
  • 10 gepelde amandelen
  • Peper , zout, olijfolie
  • 1.5 theelepel tijm
  • 1.5 theelepel rozemarijn
  • 4 eetlepels verse peterselie
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Gisteren gingen we eten bij onze vrienden.
André had een heerlijke mediterraanse vissoep gemaakt.
Rijk en sterk van smaak, heerlijk!
Zo lekker dat ik vond het de moeite waard om het te plaatsen!

Hak de peterselie fijn.
Bak de knoflook met de amandelen in wat olie, tot de amandelen verkleuren.
Doe het in de vijzel samen met de gehakte peterselie en een snuf zout.

Los het bouillonblokjes op in 0.5 liter kokend water.

Snijd de groenten niet te fijn.

Verwarm de olie in de pan waar de amandelen en de knoflook teentjes zijn gebakken en bak erin de groenten.

Voeg erbij 3 fijngesneden knoflookteentjes toe en bak ze even mee.
Voeg de tijm, de rozemarijn en de witte wijn toe.

Laat het vocht voor de helft reduceren.

Voeg de tomaatjes, het amandelen-knoflook mengsel en de bouillon toe en breng op smaak met zout en flink peper.
Zet de deksel erop, laat de soep pruttelen, op laag vuur.

Snijd de vis in blokjes.
Pel de garnalen.

Voeg de vis toe, wanneer het vocht iets dik geworden is.
Zet de deksel erop en laat 3 minuten pruttelen.

Voeg nu de garnalen toe.

Garneer met peterselie.

Serveer met Rouille saus, aïoli saus, citroen boter en verse brood.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Bacon-Cheese knolselderij

Datum: 22 - 05 - 2024

0 reacties

Gâteau aux poireaux..

Datum: 16 - 05 - 2024

0 reacties

Croustade aux pommes

Datum: 14 - 05 - 2024

0 reacties

Souppe Despourveue à..

Datum: 14 - 05 - 2024

0 reacties