- 2 (gekookte) aardappelen per persoon in stukjes
- 3 el olijfolie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 400 gr tomatenblokjes,uit blik
- 75 gr chorizo worst
- 1/2 groene en 1/2 rode paprika
- 1/2 tl paprikapoeder
- 25 gr ontpitte zwarte olijven gehalveerd
- 2 eieren per persoon
- zout en peper en bieslook
- 1 eetlepel fijngesneden peterselie
- 300 g verse worst
Ik heb dit recept van mijn collega, Stefan, gekregen.
… Ik heb zijn recept een beetje aangepast: ik heb er een 1/2 rode paprika en een stuk verse worst, dat mijn moeder zelf maakt, toegevoegd.
Verwarm de oven voor op 240° C.
kook de aardappelen . Laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in blokjes.
Snipper de ui en pers de knoflook.
Snijd de worst en de chorizo in stukjes.
Snijd de parika’s in reepjes.
Hak de peterselie en de bieslook fijn.
Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak hierin de gesnipperde ui en de knoflook lichtbruin.
Voeg er de worst, de groene en de rode paprika en de chorizo toe.
Voeg er nu de tomatenblokjes, de peterselie, de bieslook, de paprika poeder en de olijven toe.
Laat 10 minuten zacht koken.
Meng nu het mengsel met de aardappelen.
Breng op smaak met peper en zout.
Schep alles in een ondiepe ovenschaal en maak kuiltjes en doe daar de gebroken eieren in.
Bak het gerecht in ± 8-10 min. in een voorverwarmde oven op 220°C tot de eieren klaar zijn.
Bestrooi het geheel met de gehakte peterselie en serveer direct.
Bon appétit!