Begin met het maken van de bodem.
Maal in de keukenmachine de kruidnoten fijn, smelt de boter en roer ze door elkaar.
Stort het in een met bakpapier beklede bakvorm en druk de bodem stevig aan.
Maak daarna het beslag voor de cheesecake.
In een kom klop je de roomkaas en suiker romig.
Voeg de eieren een voor een toe en mix tot deze zijn opgenomen.
Voeg de Zure room en de vanille-extract toe en mix tot een egaal mengsel.
Spatel de bloem en speculaaskruiden door het beslag en als laatst spatel je de kapotte speculaas en de pepernoten erdoor.
Giet het beslag op de kruidnotenbodem en verdeel gelijkmatig. Schuif de cheesecake in de oven.
Bak de cheesecake in 60 minuten op 150 °C.
Zet daarna de oven uit en laat de taart afkoelen in een dichte oven.
Wanneer de taart afgekoeld is, dek je hem af met folie en zet je hem een nacht in de koelkast om verder op te stijven.
Besprenkel met de karamel saus en maak de taart af met de topping.