Door: Dominique op 15 - 10 - 2016 in de categorie Bonbons en truffels, Nagerechten
Ingredienten
  • 250 g speculaas koekjes
  • 1 zakje vanille suiker
  • 100 g roomkaas (type Monchou)
  • 200 g witte chocolade
Keuken: Bereidingstijd: 10 min. Portie(s): 15 personen

    No feed items found.

 Nog op zoek naar een lekkere Sinterklaas lekkernij?
De Speculaas truffels zijn mooi, lekker en makkelijk!

20161014_153536_resized

Verkruimel de speculaas in een keukenmachine of in een zakje, met een deegrol.
Hou 2 eetlepels kruimels apart.

 

 

 

 

20161014_154040_resized

Meng de rest van de kruimels met de roomkaas en de vanille suiker totdat je een bal deeg kan vormen.

 

 

 

 

 

20161014_160202_resized
Maak nu 15 balletjes en laat kort opstijven in de koelkast.
Hier werd ik geholpen door 2 leuke mini chefkoks, Nathan en Loulou.
Ze hebben prachtige balletjes gemaakt, toch?

 

 

 

20161014_161153_resized

Smelt de helft van de chocolade au bain marie.

De rest wordt later gebruikt want ik merkte dat witte chocolade te snel hard wordt en bijna niet bruikbaar is om opnieuw te smelten maar in 2 keer heb je niet dit probleem en de chocolade blijft dan mooi vloeibaar.

 

 

 

 

20161014_161113_resized20161014_161916_resized Neem de balletjes uit de koelkast. Steek een tandenstoker in het balletje of gebruik 2 vorken samen en dop zo in de chocolade. Probeer heel het balletje te wentelen in de chocolade.

 

 

 

20161014_162008_resized
Laat kort uitlekken en laat opstijven op bakpapier.
Doe dit met alle balletjes.
Als laatste verdeel je de overige speculaaskruimels over de balletjes.
Laat nu minstens 2 uur opstijven in de koelkast!

Zet ze in de koelkast, goed afgesloten.
1 week in de koelkast of 3 maanden in de vriezer Bewaren.

 

 

20161014_175738_resized

20161014_175756_resized

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Kip – perziksalade

Datum: 3 - 10 - 2024

0 reacties

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties