- 250 g speculaas koekjes
- 1 zakje vanille suiker
- 100 g roomkaas (type Monchou)
- 200 g witte chocolade
No feed items found.
De Speculaas truffels zijn mooi, lekker en makkelijk!
Verkruimel de speculaas in een keukenmachine of in een zakje, met een deegrol.
Hou 2 eetlepels kruimels apart.
Meng de rest van de kruimels met de roomkaas en de vanille suiker totdat je een bal deeg kan vormen.
Maak nu 15 balletjes en laat kort opstijven in de koelkast.
Hier werd ik geholpen door 2 leuke mini chefkoks, Nathan en Loulou.
Ze hebben prachtige balletjes gemaakt, toch?
Smelt de helft van de chocolade au bain marie.
De rest wordt later gebruikt want ik merkte dat witte chocolade te snel hard wordt en bijna niet bruikbaar is om opnieuw te smelten maar in 2 keer heb je niet dit probleem en de chocolade blijft dan mooi vloeibaar.
Neem de balletjes uit de koelkast. Steek een tandenstoker in het balletje of gebruik 2 vorken samen en dop zo in de chocolade. Probeer heel het balletje te wentelen in de chocolade.
Laat kort uitlekken en laat opstijven op bakpapier.
Doe dit met alle balletjes.
Als laatste verdeel je de overige speculaaskruimels over de balletjes.
Laat nu minstens 2 uur opstijven in de koelkast!
Zet ze in de koelkast, goed afgesloten.
1 week in de koelkast of 3 maanden in de vriezer Bewaren.