- 2 sjalotjes
- 2 eetlepels boter
- 200 ml gevogeltefond
- 290 ml Ruby port
- zout en peper
- 2 eendenborsten
- 6 plakjes ontbijtspek
- 1 theelepel poedersuiker
Pel de sjalotjes en snipper ze.
Verhit de boter in een pan en fruit de sjalotjes.
Voeg de Fond toe en kook 3 minuten op hoog vuur in.
Zeef de saus.
Roer de Port erdoor en kook op hoog vuur ca. 5 minuten in.
Breng op smaak met zout en peper.
Eventueel maak de saus dikker met een beurre manié (maak tussen je vingers een bolletje roomboter met bloem en roer het in de saus).
Verwijder de vet van de eendenborst en snijd hem in 18 blokjes.
Wikkel 6 Eendenblokjes met ontbijtspek om en rijg ze op sate stokjes.
Verarm de grillpan op hoogste vuur.
Grill de spiesjes in 5 minuten ( draai ze constant op elke kant om).
Intussen breng de siroop aan de kook.
Serveer de spiesjes met portsaus erop.