- 4 peren
- 200 g spekjes
- 10 g boter
- 5 eetlepels balsamico azijn
- 2 eetlepels honing
- 2 teentjes knoflook
- 400 g verse spinazie
- 50 g walnoten
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper en zout
Schil de peren, snijd ze in kwarten. Verwijder het klokhuis.
Verwarm de boter in een koekenpan en bak de peren.
Blus met azijn en voeg er de honing toe.
Laat de peren op laag vuur 3 minuten karameliseren.
Bak de spekjes in een koekenpan zonder vet.
Bak de walnoten in een koekenpan.
Hak de knoflook fijn en bak hem in een wok met 1 lepel olijfolie.
Voeg de helft van de spinazie toe en bak mee tot de spinazie geslonken is.
Breng de spinazie op smaak met peper en zout.
Verdeel in een salade schaal de gebakken spinazie, de verse spinazie, de peren, de spekjes, de walnoten en de geintenkaas.