- 2 x 400 g spruitjes (panklaar)
- 2 zachtzure appels (bijv. Elstar)
- 1 eetlepel citroensap
- 25 g boter +
- 1 ui, grof gesnipperd
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel gemalen komijn
ik wilde een nieuw recept met spruitjes uitproberen, ik zag dit en dacht, het lijkt me heel lekker en inderdaad, het is verrukkelijk!
Spruitjes in 15 min. beetgaar koken.
Spruitjes in vergiet afspoelen onder koud stromend water en goed laten uitlekken.
Appels schillen en in blokjes snijden.
Citroensap erover sprenkelen.
In een wok boter smelten en ui met kaneel, komijn en peper naar smaak zachtjes bakken.
Appel erdoor scheppen en in 3-4 min. al omscheppend gaarbakken.
Spruitjes toevoegen en door en door warm laten worden.
Spruitjes op smaak brengen met zout en overdoen in warme schaal.
Eventueel nog klontje boter erop leggen.