Door: Dominique op 25 - 10 - 2016 in de categorie Stamppotten
Ingredienten
  • 1 kg aardappelen
  • 500 g spruiten
  • 1 klontje roomboter
  • 2 appels
  • 1 bak spekjes
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Scheutje melk
  • peper en zout
Keuken: Bereidingstijd: 30 min. Portie(s): 4 personen

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Verwijder het klokhuis uit de appels en snijd ze in stukken.

Snijd eeen ui in blokjes.
Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
Kook de aardappelen in een pan, in ruim water, 20 minuten gaar.
Bak de spekblokjes met 1 eetlepel olie samen met de appels en de ui.
Roerbak de spruiten 5 minuten in het vet van de spekjes.
Voeg een scheutje water toe en laat de spruiten nog 5 minuten gaar worden.
Breng op smaak met peper.

Verwarm de melk  met de boter in een pan op laag vuur.
Giet de aardappelen af en stamp met de warme melk en de boter met een pureestamper tot een grove puree.
Giet af en meng de spruiten erdoor.
Breng de stamppot op smaak met peper en zout en verdeel over de borden.

20161016_170620_resized

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Zalm, surimi en..

Datum: 6 - 12 - 2024

0 reacties

Verrine met gerookte..

Datum: 6 - 12 - 2024

0 reacties

Borrel crackers

Datum: 6 - 12 - 2024

0 reacties

Brie Kerstboompjes

Datum: 6 - 12 - 2024

0 reacties