- 8 stoofperen
- 0.5 liter rode wijn
- 0.5 liter Porto wijn
- 1 kaneelstokje
- 4 kruidnagels
- 2 el Mapple syrup
- 2 steranijs
- 1 sinaasappel
Gestoofde gekruide peren. Lekker voor kerst als bijgerecht, in ijs, in een toetje of in combinatie met kaas. Dit is mijn eigen recept. Ik heb een mix van wijn en
Schil de sinaasappel.
Schil de stoofperen en laat het stokje eraan zitten.
Laat het stokje eraan zitten.
De peertjes moeten lekker zij aan zij in de pan zitten.
Giet de wijn en de porto in de pan.
Voeg er de schil van de sinaasappel, de mapple syrup, en de specerijen toe en breng aan de kook.
Verlaag de vlam en laat de peren twee uurtjes zacht stoven.
Daarna kun je ze in de koelkast bewaren om de smaak nog wat verder in te laten trekken.
De peren kunnen in de vriezer bewaard worden.