- 1 witte kool
- 1 eetlepel kurkuma
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 eetlepel gemberpoeder
- 1 theelepel sambal manis
- 3 knoflookteentjes
- 3 bosuitjes
- 2 uien
- 1 eetlepel mirin
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepels kikkoman ( groen)
- 100 g ontbijspek
- 350 g varkensgehakt
- 400 ml water en 1 runder bouillonblokje
- Peper en eventueel zout
Ik had gisteren okonomiyaki (Japanse pannekoekjes) gemaakt.
Je gebruikt alleen een deel van de knol.
Ik heb gisteren de rest gesneden, in een zakje gedaan en in de koelkast geplaatst.
Ik zag verschillende recepten maar heb mijn eigen recept verzonnen.
Snijd de uien in blokken.
Hak de knoflook fijn.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Snijd de ontbijtspek in reepjes.
Maak de bouillon klaar door het water te koken en een bouillon erin te roeren.
Verwarm 2 eetlepels olie in een wok.
Bak de ui, de bosuitjes, de ontbijspek samen met de sambal manis.
Voeg de specerijen toe en bak mee.
Voeg het gehakt toe en bak nog 2 minuten.
Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten.
Nu voeg je de kool toe en hussel het goed.
Wanneer het begint te slikken, voeg het bouillon, de mirin, de ketjap manis en de sojasaus toe.
Breng op smaak met peper en zout, zet het vuur zacht en zet het deksel op de wok.
Laat 1 uur pruttelen.
Kook de rijst 8 minuten, giet het af en laat de rijst rusten, 5 minuten.
Serveer de kool op een bedje van rijst.