- 4 tomaten
- 1 citroen (sap en rasp)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels rozijnen
- Zout en peper
- 1 grote kop couscous of Bulgur
- 1 komkommer
- 1 grote kop Kokend water
- 4 eetlepels platte peterselie
- 2 eetlepels verse munt
- 2 eetlepels witte balsamico azijn (met citroen nog beter)
Tabouleh is een salade van couscous of bulgur.
Tabouleh, ook bekend als tabbouleh of Taboulé is een Midden-Oosters gerecht dat meestal als bijgerecht wordt geserveerd. Het is een salade op basis van bulgur of couscous, kruiden, dressing, tomaten en komkommer.
Mijn dochter heeft het gemaakt en heeft azijn toegevoegd aan het recept.
Het was heerlijk.
Lekker fris en smaakvol!
Eerst maak je de couscous of de bulgur klaar.
Giet 2 koppen couscous in een kom.
Giet 2 koppen kokend water bovenop.
Breng op smaak met zout en zet een bord op de kom.
Laat de couscous 10 minuten dik en gaar worden.
Roer de couscous los met een vork en laat het verder afkoelen in de koelkast.
Snijd de tomaten en de komkommer heel klein.
Hak de muntblaadjes en de peterselie heel fijn.
Rasp en pers de citroen.
Doe de tomaten, de komkommer en de kruiden bij de couscous.
Voeg de rozijntjes en de rasp van de citroen toe.
Maak de dressing klaar door olie samen met de sap van de citroen en 4 eetlepels witte balsamico azijn (liefs azijn met citroen), peper en zout naar smaak.
Meng alle ingrediënten samen.
Bedek met folie en zet in de koelkast minimaal 1 uur.
Deze salade is bij een bbq heerlijk.