Voor de spinazie balletjes
- 400 g gehakt
- 200 g verse spinazie
- 2 knoflook teentjes
- 2 eetlepels verse peterselie
- 4 eetlepels broodkruim of paneermeel
- 1/2 ui
- 1 ei
- 2 theelepels mosterd
- Peper en zout
- 6 eetlepels olijfolie
- 1/2 ui
- 2 knoflook teentjes
- 100 ml water
- 1 kipbouillonblokje
- 1 bakje champignons
- 1 blik tomatenblokjes
- Peper
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel suiker
Een recept uit Algerije.
Ideaal om de kinderen groenten te laten eten.
Verwarm 2 eetlepels olie in een wok.
Bak erin de spinazie tot hij slinkt.
Zet de spinazie in een vergiet en laat hem uitlekken.
Hak de spinazie heel fijn en laat hem afkoelen.
Snijd 1/2 ui heel klein.
Hak 2 teentjes knoflook en de peterselie fijn.
Kneed het gehakt, samen met het ui, de knoflook, de peterselie, de spinazie, de broodkruim, de mosterd, peper, zout en het ei.
Verwarm de olie in een koekenpan, maak kleine balletjes uit het gehakt en bak ze 10 minuten beide kanten op niet te hoog vuur.
Doe het vuur uit.
….
Snijd de rest van het ui en 1 ui fijn.
Snijd het knoflook fijn.
Snijd de champignons in plakjes.
Doe 1 lepel olie in de tajine.
Bak de uien, de champignons en het knoflook samen.
Zet het vuur zacht.
Zet de balletjes in de tajine.
Kook het water en voeg het bouillonblokje toe.
Voeg in de tajine het bouillon, de tomatenblokjes en de suiker toe.
Breng op smaak met peper.
Zet de deksel op de tajine en laat 1/2 uur zacht koken.
Serveer met pasta of couscous.