- 1 boerenkip van 1 1/2 kg, in stukken verdeeld
- 2 citroenen
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 180 gr groene olijven zonder pitten
- 1/2 bos bladpeterselie
- 1 th lepel komijpoeder
- 1 th lepel gemberpoeder
- 1 kaneelstokje
- 1 bosje koriander
- 1 rode paprika
- 4 grote aardappels
- bouillon blokje
- olijfolie
- 1 mespunt saffraandraadjes
- sap van 1 citroen
- 2 grote uien
- versgemalen zwarte peper en zout
Mijn inspiratie: een recept van mijn collega Naima, deze is mijn eigen versie.
kan ook in een pan met deksel.
Snijd de uien en knoflook fijn en snijd daarna de koriander en peterselie afzonderlijk fijn.
Snijd alle groenten grof.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een tajine en bak de stukken kip op hoog vuur rondom aan. Draai het vuur laag, doe ui en knoflook in de pan en bak alles nog 5 minuten.
Voeg citroensap, koriander, gemberpoeder, bouillon blokje, komijn, saffraan, kaneel en 300 ml water toe met zout en peper naar smaak. Sluit de tajine en stoof de kip 1½ uur op heel laag vuur. Controleer steeds of er voldoende vocht in de tajine zit. Voeg zo nodig wat warm water toe.
Spoel de citroenen en olijven af onder de koude kraan. Snijd 1 citroen in schrijven.
Roer de olijven en citroen door de tajine.
voeg paprika, aardappels, courgette en aubergine toe.
Sluit hem en stoof alles nog 20 minuten.