Door: Dominique op 26 - 04 - 2023 in de categorie Aziatische keuken, Varkensvlees
Ingredienten
  • 4-5 eetlepels geraspte verse kokos (of gedroogde als verse niet verkrijgbaar is)
  • 600 g varkenshaas (hier Nasivlees)
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • een stukje verse gember van 3 cm,  geraspt
  • 3 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
  • 2 uien, fijn gesnipperd
  • 2 tot 4 verse pepers zonder pitjes (ik heb er 2 in gedaan en het was niet te heet),  in ringetjes gesneden
  • 1 stengel citroengras (taai buitenblad verwijderd en de onderste 6 cm, gekneusd)
  • 3 eetlepel vissaus
  • 6 eetlepels chilisaus
  • 1 flinke handvol Thaise basilicum (hier gewone basilicum. Koriander mag ook), grof gehakt
  • gekookte rijst of noedels, voor erbij
Keuken: Bereidingstijd: 20 min. Portie(s): 4 personen

Thaaise keuken is een van mijn lieveling.
Simpel, snel en vaak gezond.
Dit recept was met varkenhaas en met Thaaise basilicum (citroen smaak variant) maar ik heb met wat ik had thuis aangepast en het was heerlijk

BEREIDEN
Verhit een wok of grote koekenpan
voor.
Roerbak de kokos op hoog vuur
in de droge wok tot de kokos
goudgeel is.
Schep uit de wok en zet weg.

Leg de varkenshaas tussen 2 grote
vellen plasticfolie en plet hem met een deegroller tot het vlees ca. 2 cm dik is. Het is niet nodig met Nasivlees.

Snijd in heel dunne plakjes en
bestrooi die met zeezout en zwarte
peper.
Verhit de olie in een wok of grote
koekenpan tot de olie heet is. Schroei het vlees er snel in dicht. Voeg zo nodig extra olie toe.
Schep het vlees uit de wok en zet
het weg.

Voeg de gember, knoflook, chilipepers, uien en het citroengras toe en roerbak 1 minuut.
Doe het varkensvlees terug in
de wok en roerbak 1 minuut.
Voeg de vissaus en chilisaus toe en roer goed.

Laat nog 2 minuten sudderen, of tot
het varkensvlees gaar is.

Neem van het vuur en schep er de basilicum door.
Verdeel over vier kommen en dien op
met rijst of noedels.

Garneer met degeroosterde kokos erop.

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Amuse lepel van..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Kroepoek amuse met..

Datum: 17 - 09 - 2024

0 reacties

Amuse lepel met..

Datum: 10 - 09 - 2024

0 reacties

Zelfgemaakte Naanbrood

Datum: 22 - 08 - 2024

0 reacties