- 2 toastjes per persoon (Melba, rechthoekig)
- 100 g roomboter
- 1 stuk geitenkaas
- pijnboompitten of walnoten
- 2 theelepels honing
- 2 eetlepels Balsamico crème
- sla om te versieren op een bord
- 2 peren
2 weken geleden gingen Stefan en Ger trouwen. Het feestje was bij de restaurant, “de Hoge hoet” in Etten-Leur.
Ze hadden gekozen voor een diner met kleine hapjes.
Ik vond het super leuk, origineel en alles was lekker.
Het toastje met geitenkaas, peer en honing was mijn favoriet.
Dit is mijn eigen versie van dit toastje.
Bak de toast in een koekenpan met de helf van de roomboter, 2 minuten, beiden kanten.
Snijd de peren in mini blokjes een verwarm ze 3 minuten in de rest van de roomboter.
Snijd de geitenkaas in plakjes.
Zet ze op een bakpapier en zet in de oven, onder de grill (of in de magnetron), om ze laten smelten.
Bak in een koekenpan de pijnboompitten of de walnoten en bak ze droog, 2 minuten. (zo krijgen ze een rijker smaak).
Eventueel hak de walnoten fijn.
Smeer wat honing op de toast.
Zet voorzichtig een plakje geitenkaas erop.
Leg een theelepel peer erop.
Strooi wat noten of pijnboompitten erop.
Besprenkel een beetje Balsamico crème erop en leg ze op een bord van sla (hier gewoon spinazie).
Tip:
Je kan de hapjes van tevoren klaar maken en ze een paar seconden in de magnetron zetten.