Door: Dominique op 20 - 11 - 2023 in de categorie Voorgerechten
Ingredienten
  • 1/2 wit casino brood
  • 200 g gerookte eendenborst plakjes
  • 2 eetlepels clotted cream
  • 1 bos bieslook
  • Peper zout
  • 100g Italiaanse kaas plakken
  • 20 sjalotjes
  • Bakboter
Voor de saus
  • 4 eetlepels clotted cream
  • 4 eetlepels mayonaise (geen zure)
  • 1 eetlepel worcestershiresaus
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels grove mosterd
  • Peper en zout
 
Keuken: Bereidingstijd: 15 min. Portie(s): 6 personen

Voor een feestelijk gerecht, denkt u niet snel naar toastie en toch het is een bijzonder voorgerecht, een feestje voor uw mond!
Ik heb het 2 keer gemaakt en hebt het aangepast tot ik was erover super tevreden.

Dit recep kan 1 dag van tevoren gemaakt worden, goed in folie inpakken.

Dus als u wil een prachtig, heerlijk voorgerecht met kerst serveren maar u heeft niet veel tijd, mijn toastie zijn perfect..

Snijd de sjalotten klein.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak de sjalotten zacht.

Snijd de vet van de gerookte eendenborst af.

Snijd de kaas in dunne repen.

Snijd de bieslook heel fijn.

Meng in een kom De clotted cream, de bieslook en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de korsten van de brood.
Doe 2 sneden op elkaar en snijd erin 3 toastie (6 brede reepjes).

Neem een reepje brood.
Smeer het met het clotted cream.
Leg 2 stukjes eendenborst erop.
Leg erop een stukje kaas en een halve theelepel sjalotten ( niet te dik).
Doe een reep brood erop en leg de toastie op een plank.

De avond zelf.

Meng de mayonaise, de yoghurt, de honing, de worcestershiresaus en de grove mosterd.
Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de bak boter in een koekenpan.
Bak (niet op te hoog vuur) alle toastie en zet ze op een bakpapier vel.

Hak wat bieslook fijn.

Verdeel 2 toasties op elk bord.
Zet een mini bakje met de mosterd saus ernaast.
Strooi wat bieslook erop en serveer meteen.(Hier had ik een mix van panko, spekjes, gebakken sjalotjes en bieslook gedaan).

Laat een bericht achter


Nieuwste recepten

Bacon-Cheese knolselderij

Datum: 22 - 05 - 2024

0 reacties

Gâteau aux poireaux..

Datum: 16 - 05 - 2024

0 reacties

Croustade aux pommes

Datum: 14 - 05 - 2024

0 reacties

Souppe Despourveue à..

Datum: 14 - 05 - 2024

0 reacties