- 1 kant en klaar bladerdeeg rol
- 2 eetlepels Dijon mosterd
- 2 eetlepels paneermeel
- 500 g cherry tomaatjes van verschillende kleuren
- 100 g verse pesto
- 1 grote Burrata bol
- Peper en zout
Een recept van mijn vriendin Isa, uit Het zonnige zuid Frankrijk.
Heerlijke lichte plattetaart met mosterd, tomaatjes, burrata en pesto.
*Burrata is een Italiaanse verse kaas van koemelk die gemaakt is van mozzarella en room. De buitenkant lijkt op een mozzarella, de binnenkant is romig
Bekleed een taart vorm met een bakpapier vel.
Rol het bladerdeeg op het papier.
Zorg dat je mooie randjes hebt.
Verwarm de oven op 200 graden voor.
Prik het deeg met een vork.
Smeer de mosterd op het deeg.
Strooi de paneermeel erop.
Halveer de tomaatjes. Verdeel ze naast elkaar op de paneermeel.
Breng op smaak met peper en zout.
Zet de taart in de oven, ongeveer 20 minuten.
Zet de taart uit de oven.
Maak de burrata kapot en plaats het in de middel van de taart.
Verdeel de pesto erop (zie foto).
Serveer met sla .