- 8 plakjes bladerdeeg
- 5 tomaten
- 1 potje Zwarte olijven tapenade
- 1 blikje Ansjovis
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- peper en zout
- olijfolie
Een lekker Frans recept van mijn vriendin Isabelle.
Hartige taart, gevuld met tomaten, ansjovis, tapenade en uien.
Oven voorverwarmen op 180 °C.
Ontdooi de bladerdeegplakken.
Uien in blokjes snijden en in olijfolie bakken.
Knoflook fijn hakken en met de uien meebakken.
Breng op smaak met peper en zout.
Bekleed de taartvorm met de plakjes bladerdeeg.
Prik met een vork gaatjes in de bodem van de taartvorm.
Bestrijk het deeg met de zwarte olijven tapenade.
Beleg de bodem met de plakken tomaat en verdeel de ansjovis erover.
Strooi wat Italiaanse kruiden bovenop.
Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.
Laat afkoelen en snijd hem in punten.