- 4 sneden witte casino brood ( voor een kleine vis tosti )
- 1 prei
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel verse dille
- 2 kabeljauw filets
- 4 plakjes gerookte zalm
- 4 eetlepels milde olijfolie
- Handjevol verse platte peterselie
- Peper en zout
- Margarine
Maak eerst de peterselie olie:
Verwarm in een pannetje de olijfolie.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de peterselie en 1 teentje knoflook en warm het op, op zacht vuur.
Mix de olie en laat het afkoelen.
Snijd de korstjes van elke sneed.
Hak de knoflook fijn.
Snipper de ui fijn.
Snijd de prei in ringetjes.
Verwarm 4 eetlepels margarine in een koekenpan.
Leeg erin de prei, de ui en de knoflook.
Voeg 2 glazen water toe, zet het vuur zacht, voeg dan de kabeljauw en kook 15 minuten.
Laat goed aflekken.
Wanneer is dat gedaan prak het vis-prei mengsel met een vork.
Wanneer is tijd om te eten, maak de tosti klaar.
Smeer een beetje peterselie olie op 2 sneden brood.
Leeg stukjes zalm erop.
Verdeel het vis-prei mengsel op de zalm.
Zet de andere sneed erop.
Verwarm veel margarine in een koekenpan.
Zet het vuur niet te hard.
Bak de tosti, 5 minuten, beiden kanten, goudbruin.
Halveer de tosti’s.
Zet een halve tosti per bord.
Bedruppel peterselie olie ernaast.
Serveer meteen.